Коли у Ки в життя виру

Коли у Києві життя вирує,
Варшава дуже міцно спить.
І тільки місяць, лиш вартує,
І  часом мовить,-  досить, цить.
І Вісла й Дніпр течуть водночас.
І Вісла й Дніпр  течуть однак.
І горбці,собі, торочать
подібне на  одних стовпах
Дніпро тече лише на південь,
А Вісла, лиш у холоди
і тільки небо, небо синє,
занурюється в глиб води.
і тільки відголос Шопена,
та тиша наших ліхтарів.
І швидкість потягів шалена,
подібна до усіх вітрів
готова якось поєднати
думки і наміри людей,
усі "варунки" і "варштати",
і хвилі воєн, епопей.
У Польщі,у столиці й  ,зараз,
з жіночим іменем й рікой,
русалки підіймають галас.
Та Київ дивиться в Дніпро...
2014


Рецензии