Богомилы

                Болгарский
                Родина


                Б О Г О М И Л И

                Хората са равни.
                Даровете щедри на Живота
                се полагат всекиму еднакво -
                грабят ни ги адските изчадия,
                алчни за наслади и богатство
                и ни дебнат,
                впримчват ни в хомота.
                Ние го отхвърляме с презрение,
                славим само Бога на Доброто.

                Вдигна се камшик
                и засвистя,
                рукна кръв
                и екнаха окови...

                И до днес
                Голямата мечта
                тлее в плен
                на властници сурови.

                Ана  Величкова


Рецензии