Богатства осени

 Мене рутинна праця не лякала.
Кленових я листочків назбирала.
Листочок до листочка пригортала,
Немов осінню пісеньку складала.

Шептали ці листочки кольорові,
Щоб діточки усі були здорові.
Щоб внучки в мирі-щасті виростали,
Про нас в своїм житті не забували.

Віночок вився легко,як водичка
Текла собі тихенько із потічка.
Отак вінок наділа і блукаю.
Своїх років не множу й не ховаю.

Ліщину вітер весело гойдає-
Він так мою увагу привертає.
Яка краса росте перед очима!
Мені в обійми кинулась ліщина.

Горіхів стільки!Матінко моя!
Яка ж бо щедра восени земля!
Я все ходила,череду шукала.
Вона водичку завжди шанувала.

Колись купали діток в череді-
Не знали мами горя і біди.
З обличчя прищики зникали:
Примочки щедро притуляли.

Можливо, ще корисне що знайдеться,
Поки трава з морозом не зіткнеться.
Гірчак-чешуй вже сили набирає:
Від псоріазу людям помагає.

Ранник рясним кущем дивує-
Настій спиртовий друзям подарую.
Букети вовчих ягід наламала,
Плющем бордовим ніжно обвивала.

Осики гілочку,колючої шипшини.
Ще недозрілої красунечки - калини.
Багатства осені не тільки споживати,
Його душею треба нам сприймати.

Природа різні шанси нам дарує.
Чи кожен з нас красу її відчує?
Я манівцями берегом блукала
І повен кошик щастя назбирала.

Ціную все,чим радує життя.
Вже дням таким не буде вороття.

ФОТО ОЛЕКСАНДРИ ЛИСЕНКО,КОНОТОП.


Рецензии