Осiнь багата

Осінь в сяєві пишнот так багата,
Обдаровує усіх міддю-златом,
Повертає в душу радощі свята,
Щоб від барв її весь світ став строкатим.

В мальовничому вбранні осінь - диво!
Відвести очей від фарб неможливо,
Хоч буває її воля мінлива,
Та вона і в дощ холодний красива.

Осінь радісно крокує лісами,
Застеляє всі стежки килимами,
То наспівує натхненно з вітрами,
То розмову поведе з небесами.

А заплаче лиш тоді, коли сумно,
Коли трепітній душі стане трудно,
Коли хмари напливуть нерозумні,
І на землю дощ посиплеться шумно…

Знає Осінь, треба всюди встигати,
Щоб природу своєчасно прибрати,
Щоб узимку всі могли спочивати
І чекати весняні благодаті...


Рецензии