Базар-4

У торговців на базарі,
Ціни держаться - на рівні,
Не розоряться злидарі -
Й багачі не стануть бідними.

В цінотворенню громада,
Бере участь - звівши попит,
Й біжучи дикунським стадом, -
Може, хто дешевше вхопить.

Як вусаті таракани -
Набігають на приманку -
Й розбирають, не питаючи,
Що за бренд, торгова марка.

Й нагрібають - хто побільше,
Із дешевого товару -
Щоб забить в квартирі ніші,
Щоб скупити крам навалом.

Щоб напхати повні торби,
Аби репались по швах,
Й ледь нести на свому горбі,
В намозолених руках.

Щоб в нагруженої тачки -
Запліталися колеса,
Як її старенька кляча,
По горбах протягне з версту.

Щоб спина хребтом прогнулась,
Й від старань котились сльози,
Як в натрудженого мула -
Що під гору тягне воза.

Бо нагода - взять дешевше
Не херіє на дорозі,
І впустити її легше,
Аніж використать з розумом.
 
Зекономлена копійка -
Зажди рубль зберігала,
А як вийде - рублів кілька, -
То гешефт, як в олігарха.


Рецензии