Белоградчикские скалы

                Болгарский
                Родина


                БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ

                Притихнали
                скали стоят
                и аленеят
                в пролетното пладне.
                Една девойка,
                тръгнала на път,
                към утрото
                протяга нежни длани.
                Нататък пък
                войводата е спрял,
                за да огледа
                вражите редици -
                какъв ще бъде
                неговият дял,
                разказва ни
                предание неписано...

                Легенди,
                изваяния
                и древна крепост...
                Скалите бдят
                под небеса избистрени.
                Една съдба,
                многовековен трепет
                сред сенки стародавни
                се изписва.

                Ана  Величкова


Рецензии