Ми до тебе iз Квiтнем прийдем - два уквiтчанi...

Ми до тебе із Квітнем прийдем – два уквітчані розбишаки.
Прохолоду ранкову кинем на пожаданий твій поріг.
Виявлятимемо до тебе чоловічих уваг ознаки.
І повторимо все так само – теж на Пасху – та через рік.

Ми до тебе із Серпнем прийдем – теплим яблучним та медовим.
Не жени, не свари, помилуй і прийми гарячуших нас.
Мед і яблуко – дуже часто – українських засад основа.
Ти вітай нас, кохана жінко, в яблуневий й медовий Спас!

Ми із Груднем до тебе прийдем – вже засніжені, вже морозні.
Розкривай нам назустріч двері і гарячого наливай!
І накрий нам на стіл так щедро – все, що можна і що не можна, –
з добротою, яку уславив щедрий лагідний Миколай...

Ми до тебе із Січнем прийдем, вітер вже посіче обличчя,
вже у зимне побілить щоки, та ми – прийдем на торжество!
Лід тріщатиме, та під льодом так й не здасться морозу річка...
Ми – одразу за Новим роком – з Січнем прийдемо на Різдво!...


Рецензии