Перший мороз

Ось і перший мороз,
Побіліла земля,
І притихла природа журливо.

Від зимових погроз
Посмутніли поля
Задивились у небо щемливо.

Завітала зима,
І осіння пора
Вмить забула про бабине літо.

Потьмяніла краса...
В спорожнілих дворах
Всі стежки під рясним падолистом.

Раптом сонце із хмар
Усміхнулось, і вмить
Срібні перли з'явились на травах.

Змах піднесених чар...
І хвилююча хіть
Запалила світіння яскраве…

Від пташиних пісень
Стрепенувся весь сад
І повіяв теплом, як знаменням.

А погідливий день
Золотий листопад
Звеселив променистим натхненням.


Рецензии
Чудовий і дуже цікавий вірш! Успіхів!

Артур Грей Эсквайр   30.09.2021 11:56     Заявить о нарушении
Щиро дякую.

Галина Чехута   30.09.2021 16:31   Заявить о нарушении