Снiг i пiзнi троянди

ТРОЯНДИ

Пізні троянди в саду розцвіли,
Вони, наче пізнє кохання.
Саду краси вони всі додали.
Це осені їхнє зізнання.

Пізні троянди – неповторна краса:
Пелюстки тендітні і ніжні,
Їх вмиває щоденно осіння роса,
Між собою усі вони різні.

Пізні троянди – це подих краси,
Це дарунок природи нам пізній.
Пізнє кохання в собі не згаси,
Бо кохати ніколи не пізно.

Пізні троянди милують нас,
На них я щораз поглядаю.
Це шикарна прикраса з-між осінніх прикрас.
Коханню я шлях уквітчаю.

23.09.2019 р.

Королева Гір Клавдія Дмитрів

            ***

Нам Королева про троянди написала,
Про квіти незрівнянно чарівні,
Які красою всіх в саду звабляли,
Розквітнувши в ці осінні дні.

Вони розквітли, як прикраса саду.
Цвіли і усміхалися всім ніжно
І вірили, що прийде ще кохання
Адже кохати ніколи не пізно.

29.09.2021 р.

Стефанія Терпеливець

КВІТКА КОХАННЯ І СНІГ

Якось само про квіти ці писалось,
У них своя незрівняна краса,
Про них ані на мить не забувалось,
І раптом сніг на них, а не роса.

Троянди пізні, та кохання раннє,
Тому і сніг із кригою на них,
Можливо вперше, але не востаннє,
Під кригою кохання дзвін не стих.

Сніжинки на пелюстках мерехтіли,
Немов забрали в крижаний полон,
Та промовлять, як люди, не зуміли,
І був це сніг, а не зимовий сон.

І холод оповив троянду кожну,
Яка красою вабила в саду,
І не забути мить ось ту тривожну,
Можливо чари я для них знайду.

Бо квіткою кохання є троянда,
Яку не можна легко розтоптать,
А на стеблі під снігом, мов гірлянда,
Яку й під снігом легко розпізнать.

Та не страшні трояндам ті крижини,
Вони цвістимуть знову у саду,
Спаде на них роса, немов перлини,
І поглядом до них я припаду.

29.09.2021 р.

Королева Гір Клавдія Дмитрів


Рецензии