Свiтильник гасне

               «Світильник гасне, ґніт чадить
                Уже у сутінках…»
                (Йосип Бродський)

Птах не кричить – бо тьма,
Світильник гасне,
В душу як слимак
Вповзають сутінки –
Хай не осінні і нехай густі,
І хай нагадують безодню
Моря,
Де почвари світять
Вогнем холодним.
Йду в пітьму,
Як йдуть у сон,
У сниво черепах,
Де виноград чіпкий, як наглядач
Плантацій бавовняних влітку.
Ego (чи може Едо)
Як перстень срібний
Там, у сховку
У пивниці, що нагадує вертеп
Дочасний.
Якби хоча б промінчик,
Хоча б одну зорю – там, нагорі,
У чорноті. Де око
Шукає марно суть, опори, сенсу,
Мети для мрій.
Я залишив свої старезні черевики
Там – за дверима,
В які давно не стукали.
Ніхто, ніяк.
В скарбничку слів апокрифа
Кидаю замість флоринів
Залізні цвяхи.

(Світлина автора віршів. Написано, коли вересень довершився, а Сонце стало холодним.)


Рецензии
Красиво, образно, загадочно.

Осень голая, кланяясь - уходит,
На мир снежинкой оседает зима.
Вдохновения Вам.

Квинтилиан Мэйфэйр Царёв   14.11.2021 00:42     Заявить о нарушении
Спасибо за отзыв и понимание! Рад, что Вам понравилось!

Артур Грей Эсквайр   14.11.2021 01:54   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.