Вишивала долю

Людмила Плєвако

/Цей текст для пісні - на опрацюванні у композитора/

1.
У світлиці тронній
Мати-Берегиня
Вишивала долю
Доні-Україні.
Вишивала вміло
Срібними нитками,
Сонячним промінням,
Чистими думками,
Весняним цвітінням,
Ласки пелюстками,
Квітами надії,
Щастя зірочками.
Щоб ніяке лихо
Доні не чіпало,
Ще й молитву стиха
Мати промовляла.

Приспів:

Бережи, бережи, Всевишній,
Україну, красуню юну,
Щоб вона процвітала пишно,
Щоб всміхалася їй фортуна,
Щоби доля її розквітла,
І буяли сади вишневі,
Щоб у мирі зростали діти,
І не сивіли рано нені.

2.
Оберіг дитині
Мати готувала.
Наче скатертину,
Долю вишивала.
У переплетіння
Срібла й позолоти
Вкрапила насіння
Ніжності й турботи,
Радість веселкову,
Мудрість віковічну,
Роси світанкові
І кохання вічне.
Вишивала долю
Довгими ночами
Україні-доні
Берегиня-мама.

Приспів:

Бережи, бережи, Всевишній,
Україну, красуню юну,
Щоб вона процвітала пишно,
Щоб всміхалася їй фортуна,
Щоби доля її розквітла,
І буяли сади вишневі,
Щоб у мирі зростали діти,
І не сивіли рано нені.


Рецензии