Всесвiт

1.

Нам замало сонця,
Нам замало неба,
Всесвіт у долоньці,
Сонечко, для тебе!

Хто за нами стежить
З ночі до світання
У світах безмежних,
У світах незнаних?

Линемо у безвість
Та її магічність,
Там чекає Всесвіт
І шляхетна вічність.

Приспів:

Залишився тільки крок
Доторкнутись до зірок
І лише один ковток
Свіжого повітря.

Нам розкаже майбуття
Про коловорот життя,
Про таємний сенс буття
Та старі повір’я.

2.

Підіймають крила,
Мов нема тяжіння,
І несуть вітрила,
Як у сновидіннях.

Оживають мрії,
Як морські прибої, -
Зоряні завії,
Спалах наднової.

Часоплин, як блескіт
Зорних водограїв,
Нам дарує Всесвіт
Аж до небокраїв.

Приспів...

3.

Мов над срібним гаєм
Зоряних сузір’їв,
Пролетіла зграя
Дивовижних звірів.

Плескіт срібних весел
Золотого човна
На мільярди весен
Потривожив Овна.

Хвилями вірує
Крижана негода,
Начебто вальсує
На дзеркальних сходах.

Приспів...

4.

Нам замало неба,
Сонячного світла,
Втім вертатись треба,
Там Земля розквітла!

Там нечутний легіт
У зеленім майві;
І небесний блескіт
В сонячному сяйві;

Соняшник у цвіті
Мов осіннє сяйво;
І барвисті квіти
Наче зорне майво…

****************************

ПЕРЕВОД:

Вселенная

1.

Нам мало солнца,
Нам мало неба,
Вселенная в ладошке,
Солнышко, для тебя!

Кто за нами следит
С ночи до рассвета
В мирах безграничных,
В мирах неизвестных?

Несемся в неизвестность
И ее магию,
Там ждет Вселенная
И благородная вечность.

Припев:

Остался только шаг
Прикоснуться к звездам,
И только один глоток
Свежего воздуха.

Нам расскажет будущее
О круговороте жизни,
О тайном смысле бытия
И старые поверья.

2.

Поднимают крылья,
Словно нет притяжения,
И несут паруса,
Как в сновидениях.

Оживают мечты,
Как морские прибои, -
Звездные метели,
Вспышка сверхновой.

Ход времени, как блеск
Звездных фонтанов,
Нам дарит Вселенная
Аж до горизонта.

Припев...

3.

Словно над серебряной рощей
Звездных созвездий,
Пролетела стая
Диковинных зверей.

Плеск серебряных весел
Золотой лодки
На миллиарды весен
Потревожил Овна.

Волнами крутит
Ледяная непогода,
Словно  вальсирует
На зеркальных лестницах.

Припев...

4.

Нам мало неба,
Солнечного света,
Впрочем возвращаться надо,
Там Земля расцвела!

Там неслышный ветерок
В зеленом колыхании;
И небесный блеск
В солнечном свете;

Подсолнечник в цвете;
Как осеннее сияние,
И красочные цветы;
Как звездное мерцание…

20.07.2021

ФОТО из Интернета


Рецензии