Держи у розумi хороше

А у душі... То у душі, не в дусі,
Дух завжди сперечається з душею,
Душі любій би бути в своїм руслі,
Та дух не сгорбиться ніколи перед нею!

Дух твердить душці: - Май в собі ти спокій!
А душеньці тихенько не сидиться,
Вона надула (ой, не гарно !)  щоки...
Дух далі мовить їй: - Так не годиться!

Терпіння ти за роки накопила,
І мудрість є, розпоряджайся нею,
У себе неподобство ти впустила,
Ой, на вуста твої б нанести клею!

Ти помовчи, мудресенько вгамуйся,
І навіть в думці не держи, чого не хочеш.
На Бога, душко, швидко налаштуйся,
Нехай засяють гарні твої очі!

Бог відає про всі твої потреби,
І не дає важкі щоденні ноші,
Коли ти з Богом, буде все, що треба,
То і держи у розумі хороше!
                26.09.2021.


Рецензии