Базар-3

Ринок, наче кубик-рубик,
Хтось - покине, хтось - складе,
В когось гра - цифрова згуба,
Як циган, життя вкраде.

Ринок - з точністю до сотих
Передбачить покупця,
Й не відпустить його поки,
Не зіграє - у сліпця.

Водить-водить колобродом,
Між торговими рядами,
Де потрібне - не знаходиться,
А непотребу навалом.

Водить-водить - кругом пальця,
Намагаючись розвести -
У багатого блукальця
Виманивши душу й хрестик.

Водить-водить - мимоволі,
В розмаїтті різних цін,
Де стоять прилавки голі
Й тільки й чуть монети дзвін.
 
Покупець товар - минає
Йдучи як наманівці,
Бо базар до гривні знає -
Скільки грошей в гаманці.

Безтолкового потрусить -
Наче грушу восени,
І в рядах торгових змусить,
Усі гроші розвести.

Береже базар копійку,
Й не дає грошам пропасти,
Він дає ціну подвійну,
Людям рівня екстра-класу.

А бомжів - чекають знижки
На прострочений товар,
Гниль, що з обігу не вийшла,
Хоч закрився вже базар.

Ринок - з точністю до сотих
Обрахує до копійки,
Благо - повно ідіотів,
Яким байдуже - за скільки?


Рецензии