Осiнь похмура

Осінь похмура, холодна, журлива...
Де ж золота? Де бурштиновий рай?
Сіється мряка дрібна, хвороблива,
В хмарах насуплених весь небокрай.

Вітер підхоплює листя опале,
Змушує всіх одягатись в пальто.
Бабине літо, на жаль, нетривале…
Де воно зараз?.. Не знає ніхто…

Може, його підхопив уже потяг,
Може, летить в літаку в далечінь?..
Сонця ще просить калиновий кетяг!
Знову від хмар насувається тінь...

Вигляне сонце на мить, ніби винне,
Тут же сховається в хмарах густих...
Чом воно стало таке негостинне?..
Може, втішається в мріях пустих?..


Рецензии