Базар-2

Без поважного жіноцтва,
Що не пройдуть без повчань,
На базарі - надто тоскно,
Надто нудно без бурчань.

А як зявиться - бабулька,
Не байдужа до проблем -
Що надується, як булька,
І затрусить холодцем.

От тоді - вважай, що вдався,
День базарний для райцентру,
Бо бабулька та не здасться,
Наче вихор з епіцентром.

Відчуває себе - надто,
Щоб повчати урочисто,
Увімкнувши - адвоката,
Прокурора чи юриста.

Й вчіпеться - не відібєшся,
На пустому-таки місці,
Бо знайшла-таки нарешті
Нову жертву, аби зїсти.

Фрукти й овочі - на ринку,
Пересипані до краю,
Помідори або сливки -
Всі найкращі вибирають.

Та бабулька - хвать за руку,
Не годиться фрукти мяти,
Набирати треба жмутком,
А не лакомки шукати.

Бо від рук - одна зараза,
Віруси й лихі мікроби,
Як не знищити їх зразу ж -
Не уникнути хвороби.

Бо від рук - на фруктах плями -
Виникають врешті з часом,
Й колись чисті та приглядні,
Стають бурими відразу.

Бо від рук - брудних, немитих,
Тільки шкода для людини,
В фруктах, плямами покритих,
Черви дохнуть всередині.

Тож потрібно на базарі -
З тих, хто брав товар руками -
Хоч одного - наказати -
Щоби іншим не повадно.


Рецензии