Вуж я шаир

Вуж я шаир, нивай жеда жаваб гуз?
Гъиле къелем яхъ жавабдин паталай.
К/еве тамир келле  жуваз азаб гуз,
Кхьиз алахъ,  алакьдайвал жувалай.

Жагъида квез и суалдиз жавабни, 
Сад авурт/а фикирарни хиялар.
Тежез хьайт/а ийимир  са
к/ус табни,
Гьахъсуз лацу чар ийимир
ч/улавар

Бязибуру кьазва хабар завайни,
Ихьтин ц/арар гьик/ къвезва ви бейнидиз?
За лугьузва,-чеб чпелай ,цавайни,
Къвезва гафар зи фикиррин тагьсирдиз.

Шаир ам я, лувар квачиз цавара,
Лув гузвайди кьаз гъетерин ценерни.
Шаир ам я ,муьгьуьббатдин тавара,
Куьк/уьрдайди к/анивилин шемерни.

Манадалди ч/агурдайди Ватанни,
Гъвеч/и вирни зурба гьуьлуьв гекъигиз.
Вичин рик/ тваз безетмишдай инсанни,
Куьгьне тарцел ц/ийи бертер илигиз.

Къван туш шаир, вири хьтин инсан я,
Шадвиликай кхьидайла хъуьрезвай.
Дердиникай рахадайла пашман яз,
Регъвезвай рик/ къене чуькьвез ишезвай.


Рецензии