Серна

                Болгарский
                Природа и Люди



                С Ъ Р Н А

                Лута се в гората стара
                майката-сърна.
                Клони и листа попари
                ранната слана.
               
                А жесток ловец простреля
                двете й чеда.
                В горските пътеки бели
                сам-сама е тя.

                Ана  Величкова


Рецензии