Гостиннiсть Схiдницi

Зустріла Східниця дощами,
І провела дощами теж,
Вела дорогами, стежками,
Красі її не було меж.

Чи сльози радості лилися,
Що знову буде фестиваль?
Там мрії багатьох збулися,
Та все минулося, на жаль.

І подих вітру з гір відчувся,
В обійми перехожих брав,
Усіх і всього доторкнувся,
Він музику свою нам грав.

А десь і сонце пробивалось,
Й виднілась нам ще й неба синь,
Та все дощем щодня вмивалось,
Виднілись бані всіх святинь.

Але душа теплом палала,
І не страшні були дощі,
Бо Східниця усіх чекала,
Й приготувала всім плащі.

Гостинність в Східниці відчули,
Обійми теплі і любов,
На мить у казці потонули,
Та й всі туди приїдуть знов.

То ж Східниця нехай чекає,
В обійми теплі візьме всіх,
Бо дощ нікого не злякає –
Туди давно вже шлях проліг.

24.09.2021 р.


Рецензии