Кан Аспарух

                Болгарский
                Родина



                КАН  АСПАРУХ               

                На широката синя река
                напоих коня си
                и препуснах в полето
                от вятъра яростно гонен.
                Старият Хемус разтвори
                пред мен дружелюбно
                твърдта си скалиста
                и дълго препусках на юг,
                докато светло се плисна
                пред взора ми топла Егея.
                Препусках, сподирен
                от кикот хиенен
                и лъвски закани,
                а над главата ми
                /вихрена нова комета/
                се вееше гордо
                конска опашка-знаме.

                Ана  Величкова

                Кан Аспарух /ок. 640-700/-
                основател на крайдунавска България               


Рецензии