***

Закахайся ў паэта, Айчына!
Закахайся натхнёна і шчыра,
Каб не страціў ён думак і веры --
Адчыні яму боскія дзверы.

Пакажы ўсе шляхі і дарогі,
Каб на сэрцы знікалі трывогі.
Забяры ад яго ўсе спакусы,
Каб да веры ішлі беларусы.

Бо паэт для Айчыны -- лучына.
Яна цемру кранае вачыма.
Вырастае праменнямі цноты,
Каб у сэрцы прачнуліся ноты.

Дай магчымасць паэту, Айчына,
Бачыць шчасце зямнымі вачыма
І на мове народнага лёсу
На паперы праліць свае слёзы.

Ты не плач, мая маці-Айчына!
Я не бачу для плачу прычыны.
Покуль ёсьць ты ў пачуццях паэта --
Будзе доля натхненнем сагрэта.

14.09.2021. Заслаўе


Рецензии