Барви меланхолiй

Забула вже земля немилосердний плюс,
Задушні дні і подихи спекоти...
Звучить тепер то джаз, то мелодійний блюз…
Кружляє листопад під тужні ноти...

Всі звуки в унісон, дощ відбиває ритм,
І по вікну спливають крапель сльози.
Убрався у печаль осінній колорит,
Куди не глянь - сліди метаморфози.

А хмари все пливуть, сивіє далечінь,
Негода заповзає прямо в душі,
Уже готує ніч потоки сновидінь,
Що до фантазій осені байдужі.

Крізь потьмяніле скло висвічує ліхтар
Примарну тінь у плахті довгополій...
А мокрий сад і двір в полоні сонних чар,
Весь антураж у барвах меланхолій...


Рецензии