Поток

                Болгарский
                Природа и Я



                П О Т О К

                Шурти планинският поток,
                по камъните тича.
                Играе волно
                и безгрижно,
                на слънце се препича.

                Не търси ни покой, ни сън
                водата му пенлива.
                Играе волно
                и безгрижно,
                лъчиста и звънлива.

                Мечти, неутолен копнеж
                и скърби не познава.
                Играе волно
                и безгрижно
                в зелената дъбрава.

                Потокът нека да лудее
                край корени и тръни.
                Замлъкне ли, ще онемее
                и песента ми.

                Ана  Величкова


Рецензии