ТЪГА

Автор: Р. Русев


„И под нозете ми вятър живя.“

Бягаше времето и животът ми,
отминаха дни
и си отидоха
добри хора и врагове.
Под прозореца
уличен музикант
засвири мелодия,
ято гълъби до него накацаха,
времето спря да послуша,
звук със душа,
стоплил нeчия обич.
А от небето,
от сивите облаци
прокапват сълзи,
вятър подгонва листа
върти ги
и стигат земята...
Уморени
тъгуват за отминалото лято.


Рецензии