Десь тепле лiто

Вже вихололо літо спекотливе,
Прийшла пора туманів і дощів,
І ось літає листя шурхітливе,
Стихає мелодійний птичий спів.

Вже стелеться туман журливим сумом,
Нудьгою заповзає у двори.
Безрадісно співає вітер думу,
Зітхають спохмурнілі явори.

Як паросток застуди і недуги,
Пригнітливий росте душевний стан.
Немислимо звільнитися від туги
В нуртовищі ілюзій і оман.

Холодна Осінь швидко йде по світу…
Ну, як передректи її каприз?...
А десь далеко сонце й тепле літо,
І море, і такий ласкавий бриз...


Рецензии