Про Тебе

            Неспівставній і Незбагненній
            з любов’ю присвячується



Скільки про Тебе знають!
Міріади зір промовляють! —
Міліарди книг звеселяють —
Од краю світлого й до світлого краю
Од краю зірного — й до зірного краю!
Бачить Бог:
бачать Небо й земля, —
а скільки не можуть! не знають! —
Тебе, капітана корабля,
що проходить у Богові під
          іменем Земля
й у Вогонь перейде...
й кликне й настане ніби здаля
й що все тілесне не підніме зору —
                нині —
а духовне підніме лиш
            в назначену пору
на кілька секунд
вчує всеньким єством: пропаде!
відніметься усякий язик
Ти дивилась на мене —
і тому я —
говорю...

21.09.2021,
свято Різдва Богородиці


Рецензии