У дажджы йшла восень

У сукенцы новай
Паміж стромкіх сосен
Ранкам вераснёвым
Йшла нячутна восень.

Погляд з-пад блакіту,
Залатая ўсмешка,
Сном хмяльным спавіта,
Грэлася на ўзмежку.

Мілавала просінь
Сонечнае ранне,
Прыспяшала восень
З ветрам на спатканне.

Цалаваў ёй ветрык
Валасы і шчокі,
Астудзіў паветра
І згусціў аблокі.

Восень папрасіла
Патрываць хоць трошкі,
Бо яшчэ насіла
З лета басаножкі.

Ім, вятрам свавольным,
Давяраць ня трэба.
Ўжо слязой раптоўнай
Залілося неба.

Дзе тут паратунак
Ад дажджоў няўцешных?
З ветрам пацалунак
Быў, напэўна, грэшным.


Рецензии
Цудоуна! Дзякуй.

Леонид Якименко   17.10.2021 10:47     Заявить о нарушении