Звезды

                Болгарский
                Космос


                З В Е З Д И Т Е

                Земята щом Човека сътвори,
                след опита на милиард години,
                най-първо тя с очи го надари
                и той съзря сиянието на звездите.
                Човекът запламтя от жажда непомерна
                до дъно да изпие светлината им.
                Но най-подир безсилен на това
                за красота превърна ги
                в мерило неотменно.

                На този прастремеж
                и аз съм верна,
                и аз изпитвам звездообожание.
                На краткото си време съм дете -
                веригите на земната ни твърд
                са приковали тленното ми тяло.
                Вместо ракета на добро послание
                към тях лети безсънният ми дух,
                от тягата изтласкан и подгонен
                на моята фантазия свободна.

                Ана  Величкова


Рецензии