ЕСЕН

Автор: Р. Русев               

Подреждам във скрина
фланелките летни,
тънките блузи,
панталоните къси
и в кутия сандалите.
Още е топло,
но все пак е есенно,
и вече не свалям
блузките от гърба
От жълти листа
посипан е пътят,
падат и падат други до тях.
Нежната есен,
с охра пристигаща,
с топлина
и на вятъра
с тихите повеи
и постеля от сухи листа


Рецензии