Панi Осiнь

Пані Осінь, ви зранку шалено вродлива
У ошатнім вбранні найчарівніших барв.
Я милуюся вами й дивлюсь, як на диво,
Бо прикраси принадні хвилюють, як скарб.

Поруч з вами стоять елегантні берізки,
У смарагдових сукнях вони чарівні,
Вітер їм поправляє привабливі кіски,
А вони ніжносяйні, немов королеви лісні.

А на пагорбі клен в золотавім убранні
Так поважно стоїть, знає, скоро дощі.
А тремтливі листочки такі філігранні,
Що блаженне тепло вже воркує в душі.

Пані Осінь, продовжіть, будь ласка, цю казку,
Приберіть сірі хмари з блакитних небес.
Адже знають усі благодать вашу царську,
Тож ведіть нас і далі у свято чудес!


Рецензии