Як робляться люди?

Гумореска, написана для шкільної вистави

Син:
Тут таке мені наснилось, й досі не забуду,
Невторопати мені, як робляться люди?
Звідкіля і саме як, ми усі зробились ?
Розкажи но нам, матУсю, як на світ з’явились ?
Мама:
Що сказати школяру, як тут відповІсти,
Тема зовсім не проста, варто і присісти,
І спокійно, без деталей і без зайвих фактів,
Треба якось пояснити, а не показати,
Повелося із давнА, наприклад, бабусю,
Ще у сивій давнині, ми знайшли в капусті,
Дідусь древній теж у нас, динозаврів бачив,
Його знайшли в бараболі, що росте на дачі,
Якщо вірити бАбцям - я знайшлась на вишні,
Дядя Діма  - спав в соломі, вдома, на горищі,
Розшукали сестру твОю, в клуні біля хати,
І за пічкою, на кухні, Твій знайшовся Тато!
Син:
От сімеєчка у нас! Що ж то далі буде?!
Хоч би хтось з нас народився, просто, як всі люди!


Рецензии