Нав ть якщо то що?..

*   *   *


               Матері Христа Ісуса
               з любов’ю присвячується


               весь світ волає: крил і неба
               як я
                ("Богословіє")



Навіть якщо — то що?
Бога ізрадили при Самуїлі.
Бог-то пасе,
я допоки ще в тілі;
кожний каже зелений —
«гроші сильніші за мене!»
Хто биллям лікував —
зміг би акордеоном, борщем, —
Бог сильніш.
При Шьмюелі
випросили царя зелені...


викинулись мов кити на берег,
Бога зреклись, не мене, та при мені...
Навіть якщо — то що?
Навіть взяв мене Предтеча на плечі,
то я й орлом —
                з Предтечею...
крила великі
не на землі підмітати.
І як тепер мені більше Христової —
як не в любові в Христі ширяти??


Крил відреклись? І як
вам при всьому
цьому 
дотриматись Слова??

15.09.2021, свято Антонія і Феодосія
Печерських,
Київ


Рецензии