Конец догмы

                Болгарский
                Мир и Люди


                КРАЯТ  НА  ДОГМАТА

                Мечтаха хората за свят щастлив
                и чудеса от храброст проявиха.
                Умираха, проклели свода сив -
                за справедливост и любов се биха.

                Не знаеха, че властелин жесток
                ще изгради върху сълзи и кърви
                каторга за духа и като бог
                ще определя кой е нищ, кой първи.

                Но Времето и тази мрачна догма
                зачеркна. И отдъхна си света.
                А хората по избор свой и воля
                съдбата си мечтаят да градят.

                Ана  Величкова


Рецензии