Мiй сон

Мій сон
Диптих

1-й сон

***
Під сіню ночі, в тишині,
Усі ви бачились мені,
Думки прозорі, чисті
Збиралися в намисто…
Візьму я знов одну –
У перли оберну,
Приєднаю бистро
До свого намиста..
Понанизаю я сльози
По всєї довжині,
Може хтозь не взмозі,
Простіше так мені.
Одна перлина – горе,
Інша щастя – річ,
Третя  - друзів таємницю
Вам не розповість ,
Четверта б’є в долоню
Чистою любов‘ю.
П’ята та дитяча
Із своєю вдачей,
Шоста – загадкова,
Майже, що зіркова,
Більше всіх про себе мнить,
але менше всіх блищить.
Сьома невелика,
Округленька така,
Більш за всіх любима
Бо в ній усі свята,
Усі хороші думки,
І добрі вчинки всі….
Виблискує намисто у всій своїй красі!
Частково невиразно,
Частково десь смішне,
Росте та нитка перлів
Із моєй душі
Вплітає в себе думки,
І вчинки і вірші,
Комусь не до вподоби,
А комусь і на смак…
Виблискує перлина – у моїх очах.
                03.03.2009


     2-й сон
         ***
Я стою на майдані у місті,
Надягають на мене намиста,
Перше, то є з сріблястих перлинок,
- щоби тайни світились з хмаринок
- друге важке, коралові торти,
Треба -  їх підсвітили, мажорним…
Бо тоді тут не буде туристів,
- Третє , зась! Бо від них вже намисто,
- Запомене, зелено-червоне,
- І одвісь тут коралево-чорне,
- П’яте  – балетне…
- Пуантове мрій на віки…
-
- А шосте  намисто я маю тут здерти,
- Бо діявольскі тиі хисти,

- Сьоме намисто, як одкровення,
Чистої долі поетів натхнення,
Якщо мені світла дорога,
Тоді вам зі мною до Бога

                03.03.2021

    

               


Рецензии