Завръщане

Автор: Р. Русев

Когато мъж се връща вкъщи
светът превръща се в жена.

Това е свят
неделнично притихнал,
с кафе в канелен аромат,
пресни курабийки
и тихичка усмивка
на две очи обичащи
с най топлият си цвят.

А после вестникът,
телевизора бърбори нещо,
обронил си глава,
край теб пристъпват някак си на пръсти
одеялото на кръста
и пазят тишина.

Илюзия за нещо случено
като врата във времето,
останал хубав спомен
с дъжда вечерен
и две ръце
в неделна тишина...


Рецензии