А я вже кохав таку

А я вже кохав таку –
смиренну і особливу.
Вона була справжнім дивом.
Та несла в собі тоску.

Не знаю, причина в чім.
Не я ту тоску навіяв.
Та те, як тремтіли вії,
не зможу зрівнять ні з чим.

Не вийшла вона з тоски –
любила жіночу тугу,
І я все ходив по кругу –
по колах сумних нелегких.

Не вмію любити жаль.
Тоска – не моя окраса.
Навіщо ж я час од часу
пригадую ту печаль?

Пригадую дивний сум,
якому не я причина?
...Жіночих очей кручина –
сестра поетичних дум.


Рецензии
Вічна тема. Емоційно. Сподобалось!

Артур Грей Эсквайр   11.09.2021 23:22     Заявить о нарушении
Все по колу

Миклош Форма   12.09.2021 10:04   Заявить о нарушении