Плакала береза

Плакала береза вранці біля річки
Та себе питала, дивлячись в потік:
"Чом я часто плачу, наче ті вербички,
Що сумують тяжко весь життєвий вік?

Я ж така красива, і струнка, й ошатна,
У смарагді влітку, в златі восени.
Виглядаю взимку гарно і принадно,
В захваті від мене навіть ясени.

Ясне сонце завжди пестить стан і вроду,
Крилами вітають з неба журавлі...
Чом же сльози знову падають у воду,
Чом у серці туга і щемкі жалі?

Може це дурниця - всі мої печалі,
Все, що неминуче, буде все одно.
Плакати не стану, буду жити далі
І життю радіти, пити, як вино..."


Рецензии
Чудовий вірш! І дуже цікавий... Сподобалось.

Артур Грей Эсквайр   11.09.2021 23:19     Заявить о нарушении
Дякую, Артур. Ви надихаєте своїми відгуками.

Галина Чехута   12.09.2021 17:47   Заявить о нарушении