Нарiд чи чернь

             Пам'ятi Уласа Самчука
Чи ми нарiд, чи чернь? – спитав поет,-
Свiдомiсть переповнена олжею,
Чи бути нам в збiговiську вiвцею,
Чи в ворога встромити свiй багнет?
Щоб скинути нарештi те ярмо…
Стражденну землю, що полита кров’ю,
Чи захистим вiд ворога з любов’ю,
Чи знову на поругу вiддамо?
Безлика самовпевнена юрба
Поводиря ганебно обирала,
I  обрала зрадливого шакала
З свiдомiстю   трусливого раба.
Вiн перемогу в боротьбi краде.
В життя,  де буцигарнi та доноси
Вже натовпом  простують малороси
За блазнем, що до стiйла  їх  веде.


Рецензии