Для чого нам дощi?

Для чого нам дощі?..
Можливо, щоб ховатись
Від крапель прохолодних під зонтом?
Чи, щоб скоріш в плащі
Ми стали одягатись
І маскували гіркоти симптом?

А може, дощ, щоб сліз
Не бачили прохожі?
Щоб приховати смуток від людей?
Чи в ньому фаталізм
І провидіння божі?
Чи своєрідний болю апогей?

А може, щоб ми йшли
Й дивились у калюжі
І думали про долю і життя?
Щоб щастя берегли
Від потайної стужі
І мали в серці ноти співчуття?..


Рецензии