Кипарис

                Болгарский
                Природа и Мир



                К И П А Р И С

                В дълбока нощ, безмълвна и студена,
                под блясъка на падаща звезда,
                огромен Кипарис като видение
                възправя се сред тъжна самота.

                Молби неизпълними ли нашепва
                към земната утроба прикован,
                или небесна търси той утеха
                от хорските неволи изтерзан?

                А те не свършват и напират нови -
                наказан е човешкият ни род
                за грехове, с премеждия сурови
                и не намира към Доброто брод.

                Протегнал ръст към пустошта беззвездна
                самотен Кипарис стои в нощта
                и сякаш гледа тайнствената бездна,
                където метеорите летят.

                Ана  Величкова               


Рецензии