Ландыш

Кропля крыві набрыняе над лёзамі лісця,
Важка адцягвае долу зялёны пруток.
Болей жыцця твайму воклічу прагну скарыцца!
Вабіць з-за крат абалонкі рубінавы сок.
Жах і цяжар. Я сыходжу знямогай пакуты.
О, як жа соладка бачыць цябе і кранаць!

Буду я болем табе, ты мне будзеш атрутай.
Лепей пакінем няўтоленай гэтую жарсць.


Ландыш

Крови набухшая капля над лезвием листьев
Тяжко к земле пригибает зелёный пруток.
Оклик — тебе больше жизни хочу покориться!
Манит в тюрьме оболочки рубиновый сок.
Тяжесть и страх. Тихой мукой истомлена рядом.
О, как же сладко смотреть и касания ждать!

Буду я болью тебе, ты окажешься ядом.
Неутолённой оставим давай эту страсть.


09.09.2021


Рецензии