Гусак

Навіщо крила підрізати,
Коли так хочеться літати…–

 Мовчи гусак, ти – свійський птах.
Тобі літати по світах?
Пасись в травичці, ґелґочи,
Ще й день за днем багно топчи.
Якщо занадто будеш кволим–
Потрапиш миттю ти до столу.

Чи з яблучками, а чи так…
Хіба ж ти мрійник, ти – гусак!
Та й крила ріжуть всім – терпи.
Поглянь , навколо гусаки
Живуть собі немов в раю.
І ти живи (доки дають)…

Плещися вдосталь, їж зерно.
А чи тобі не все  одно:
Чи в небі десь , чи на подвір’ї ?–
Там світ великий, хижі звірі.
А тут – у затишку сім’ї,
Не на своїй, та на землі…

Гусак замовк  й пошкандибав –
Та якби я оце літав?!….


Рецензии