Из Чарльза Буковски - жизнь в состоянии полусмерти

                Чарльз Буковски

                жизнь в состоянии полусмерти


                банальщина
                нас убьёт,
                банальщина нас убивает.
                наша удача иссякла.
                как всегда, мы перестраиваемся
                и ждём.
                мы не забыли как нужно
                сражаться
                но долгая битва нас
                утомила.
                банальщина нас убьёт,
                мы поглощены
                банальщиной.
                мы допустили это.
                рука тянется к
                небесам.
                ночью проходит товарный поезд.
                заборы сломаны.
                сердце торчит в одиночестве.
                банальщина нас убьёт.
                мы ждём, лишённые сновидений.


                From: New Poems Book 3   

                07.09.21


       LIFE ON THE HALF SHELL

  the obvious is going to kill us,

  the obvious is killing us.

  our luck is used up.

  as always, we regroup

  and wait.

  we haven’t forgotten how to

  fight

  but the long battle has made us

  weary.

  the obvious is going to kill us,

  we are engulfed by the

  obvious.

  we allowed it.

  we deserve it.

  a hand moves in the

  sky.

  a freight train passes in the night.

  the fences are broken.

  the heart sits alone.

  the obvious is going to kill us.

  we wait, dreamless.
   
               
      


Рецензии