ДОМ

ДОМ
Твая зямля,твой дом,твой кут...-
даволі дзедавых пакут!
Жыві цяпер і зараз,тут!
І не забудзься пра кашрут!
Ты бачыш,дзень за днём тэрор,
свае сваіх бяруць на змор,
каб галавы ты ўзьняць ня мог,
каб,як дзяды,бязвольным здох!
Як бесчасоўю даць адпор?
Сякеру ў рукі?Ствол?Сахор?
Няйначай толькі моцны ўдар
нам скажа,хто тут гаспадар.
Агіда рве і горлам злосць,
і ад напругі ў целе млосць,
па Фарынгейтавай шкале
расьце нянавісць,і на шкле
туман крывавы праступіў...
Ты першага ў двары струпіў
адным ударам стэка ў скронь,
а па другім адкрыў агонь
таварыш твой,што прыкрываў
цябе з тылоў,і пакараў
таго,другога,проста ў лоб,
і той зваліўся і захроп
у майскім бэзавым кусьце...
Назаўтра - здымак у інсце,
і подпіс:"Вось такі "приход"
чакае ворага.Народ".
3 верасьня 2021,Bod;,Norge


Рецензии