Светът ми за ден

Автор: Р. Русев

А светът ми,
светът ми е труд всеки ден.
Е, има и розово,
малко синьо и вятър,
тихо море,
слънце потъващо
в нежна вълна,
залез от перести облаци,
оцветени в перлено розово.
Щурци пеещи
от любов полудели
и светулки,
които се търсят във тъмното.
Зрънца; грозде,
да зрее започнало
и смокини с аромат на сладка;,
молитва в параклиса,
свещичка запалена -
просто ден от живот
и е достатъчно.


Рецензии