***

Куст калини біля хати

Куст калини біля хати,
Де жила старенька мати;
Мов червоні краплі крові -
Ягодини на долоні.

Доторкнусь до них губами,
Мов до вуст торкнуся мами.
Рідна матінко, матуся,
До калини пригорнуся.

Обійми - шепочу тихо,
Геть іде погане лихо.
Мамо, мамо - куст калини,
Ягодини знов вродили.

Но нема моєі мати,
Лиш калина біля хати
Кожній миттю нагадає,
Що тебе... тебе немає.


Рецензии