Ты хоч развiвацца шэ, дiдко?

Быvы v, доvыны бугаjiв

Какое дело нам до політікі?
Пусть іграют в неё дуракі.
Бо ні парламенты і ні правітельства
Не смогут вопрос твоj решіть.

Вот ты, ідуsіj по Пріпяті,
Что ты смог совершіть?
А! дров прывіз ля мні!
Да j сіно v скосыв!

А мне нада хоть верш сочыныты.
Бо скількы осталось уv vыць.
Но вот: напрег нагавыцы
Іj згріб  травы всі.

Згріб то згріб, згынь,
А хто куды сіно в хлів б?
І вот: доsі всэ залылы.
Гные хаj міj сілос?

Но ладно. Діло-то мыло.
Я Храм будую Саі.
Но дэ в федоруків ты
Хоть дошку товsу возьмы.

О, да, нянёк мніго!
І волонтёры вуv фсі зь.
То хаj лысце грыблы б мні.
А я j заплатыв б.

Гармоню взев бы даv гытё
І вальс такыj бы влыпыв,
Шо всі всталы б на дыбы.
Ну, башкоё уныз.

Стірають всі рубашкы мні!
Го! Ты подывы:
На малюток хоть штыры
Да j выкруть собі мозгы.

Водка v гареча в сусідыj:
Носы відра на двір!
Ну, за так мэ3j 3ста.
Улад сполосны!

Всэ  в деревні прылічно.
Бані есця зь ва всіх.
О так глухарі j сыділы б
Но  в кріслах  Сашків.

Да й вот: мыюсь в ныділю.
А в чым шэ согрышыв!..
Ой!.. і ны скажы тут вам.
Сраче свого розгромыв ж.

Нового зроблять тобі?
Всё ж ужэ дорожінь!
А я …развівацца хотів б.
Вгору, вгору іті.

За всэ бо ответсфенный Тігр.
Такым вот дурным уродывсь.
Ну, начытався ж якэйсь дурныцы,
Ек хмыкнуть пынькы.

…а шрыфт хто пырыробыв?
Розлапісты ж трэ но значкы.
Не шоб всэ упростыты.
Да, ну, бы на Вкраіны.

Стенографію ж выжбурылы.
От тут шо і змыкыть.
Алфавіт ш е  в полішуків:
Мовы ж трэ но чужы.

...город ты мій рідный!
Чым жэ ты захворів?


Рецензии