Вячора. Пераклад з рускай Мiколы Яцкова

           Вячора. 
                Эвелiна(Эва)Старавойтава

Невядома чаму праз надзею и веру,
Прадчувальна чакауся пераможны той грант.
Павячэраць музЫкi усё марылi з мэрам, -
"Гэта трызненне! - мовiу настаунiк-педант.

Усе складанасцi свету у музЫках сплялiся,
I праз трызненне зноу найвышейшы iх кайф -
Ад Вучэльнi да Плошчы Усiх Зорак прайсцiся
I шалёна адчуць на сабе зорны драйв.

I да подыха Часу Душой дакрануцца,
I пачуць, як Жыццё сваё сола вядзе.
А, заснуушы, раптоуна на гук азiрнуцца -
Паглядзець: зорны дождж у Магiлёве iдзе.

I на пляцы тым зорным - фатаграфiя з мэрам.
Саксафон цiха сэрца у далонi бярэ.
I Iмгненне чаканак - з мэрам вячэра
Памiж стомленым "до" i абвешчаным "рэ"...

Ёсць у спорце заужды залатая магчымасць:
Сантыметры i метры - канкрэтыка слоу.
А цi можна памераць Душу нейкiм чынам?
Чым памераць канцерт, дзе iграу Спiвакоу?..

Музыкант усе межi заусёды адрыне;
Зорны Пыл, а цi то канiфоль на руках?..
I калi Растраповiч iграу Цiсарiнi -
Цвiу зiмою iмбiр у беларускiх краях...

I, здаецца, тут ёсць невядомая тайна -
Раптам зрушiуся з месца непарушны сусвет:
Рыхтавал сам Гасподзь летнi пiр ля фантанау -
Эксклюзiуны Вялiкi Музычны Фуршэт.

                Пераклад з рускай
                Мiколы ЯЦКОВА 
 


        Ужин
                Эвелина(Эва)Старовойтова

                Виктору Ивановичу Шорикову
                лучшему мэру г. Могилёва
                с благодарностью от музыкантов

Отчего и зачем - непонятно и странно
загорались глаза в предвкушеньи побед
музыканты хотели отужинать с мэром
но учитель-педант им сказал -
- Это бред!

Очень сложный народ - музыкальное племя
непонятны для многих... для них суперкайф
от Училища к Площади Звёзд прогуляться
на себе ощутить Звёздный Бешеный Драйв

Прикоснуться Душой к дуновению Времени
вознестись на высокой мелодии нот
ведь у этого странного шумного племени
в снах ночных Звёздный Дождь в Могилёве идёт

Фотография с мэром на Площади Звёзд
тихий звук саксофона в вечернем кафе
музыканты решили поужинать с мэром
между нотою "до" в предвкушении "ре"

У спортсменов удачливых высшее кредо
сантиметры и метры - конкретика слов
но каким метражом можно Душу измерить
Чем измерить Концерт что играл Спиваков?

Есть предел у людей... Музыканты - безмерны
на руках - канифоль) Или... Звёздная пыль?
и когда Ростропович играл Тиссарини
расцветал средь зимы в Беларуси имбирь!

Почему и зачем... неизвестно и странно
загорались глаза и с небес лился свет
и готовил Господь Звёздный пир у Фонтанов
эксклюзивный большой Музыкальный Фуршет!

"Ужин" 2004 г.

 


Рецензии
Какой идиот придумал эти "мовы" bl... Но Ваше исполнение превыше всех похвал, Эв.

Тот Кто Рядом   28.09.2021 23:43     Заявить о нарушении
Спасибо Ник
Эв.

Эва Старовойтова   29.09.2021 20:59   Заявить о нарушении