Путник

                Болгарский
                Мир и Люди


               
                Д Р У М Н И К

                Друмнико задъхан, чакай -
                храбър си и млад.
                Чуй, зове те звънко в мрака
                извор-благодат.

                В дълбините ненапити
                ще съзреш звезда...
                Отминаваш и се скиташ
                глух и сляп в нощта.

                Ана Величкова


Рецензии