Застой

                Болгарский
                Мир и Люди


                З А С Т О Й

                Гладката мътна вода
                сгърчи се,
                тихо простена.
                Скоро пенлива вълна
                ще забучи разярена.

                Бурните водни талази
                тиня
                и прах ще отмият.
                Старата блатна зараза
                вдън-земя ще се затрие...

                Тихо е.
                Дреме в нощта
                гнилата гладка вода.

                Ана  Величкова


Рецензии